Obranili se pa pobijedili

J Med Mla 171218Nakon Zagreba koji je u prethodnom kolu uvjerljivo svladao mladostaše, brk su protiv prvaka omastili i "medvjedi". Mladost je, unatoč izrazitoj premoći tijekom sve tri trećine, izgubila dvoboj protiv Medveščaka u raspucavanju. "Mamuti" su u susret ušli odlučno, riješeni da poprave loš dojam iz utakmice sa zagrebašima. Međutim, "medvjedi" su discipliniranom obranom na čelu s pouzdanim vratarom, odbijali sve nalete protivnika. Mladost je povela tek u završnici trećine no Medveščak je već u idućem napadu izjednačio. Mladostaši su nastavili s pritiskom i u nastavku susreta te su se brzo vratili u vodstvo. Međutim, uporni "medvjedi" izjednačuju sredinom druge trećine. Rezultat se do kraja trećine nije mijenjao, a "mamute" je polako počela hvatati nervoza. Mladost je zadržala inicijativu i u posljednjoj trećini no njeni napadi sve su više nalikovali na pojedinačne pothvate osuđene na propast. Medveščak je osvojio bod, a u produžetku je branio izglede za osvajanje drugog. Kad su mladostaši ispustili i produžetak iz ruku, "medvjedi" su u raspucavanju ugrabili i drugi bod.

Medveščak - Mladost 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) PR

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 18.12.2017.
Gledatelja: 65
Suci: Smerdelj, Polašek i Premerl

Strijelci:

0:1 MLA Hanžek 16'
1:1 MED Burazin (Paulović) 17'
1:2 MLA Šutevski (Seitz) 25' PP1
2:2 MED Burazin (Paulović, Hrnjak) 32'
3:2 MED Paulović 65' GWS

Udarci na gol:
Medveščak 16
Mladost 42

Isključenja:
Medveščak 2 min
Mladost 2 min

Medveščak: Pilipović, Ivasović - Hrnjak, Matišin, Burazin, Paulović, Mihalić - Premerl, Podboj, Belinić, Rakar, Popović Tijan - Čavlović, Čavić, Vujasinović, Jünker Đurić. Trener: Sertić

Mladost: Goršić, Tomić - Seitz, Kramarić L., Kozina, Šutevski, Trstenjak - Cerovečki, Kuzmanović S., Jakovac, Dobrić, Kramarić N. - Đerek, Pleština, Hanžek, Janjatović. Trener: Franjković

Medveščak je nakon polovice odigranih utakmica u prvenstvu s tri boda dijelio drugo mjesto sa Zagrebom. Pobjeda "veprova" nad prvacima ostavila je "medvjede" na začelju, ali im je donijela spoznaju da su mladostaši ranjivi i da ih ne treba unaprijed bojati. Medveščak je u prve dvije utakmice s "mamutima" izgubio sa 6:2 i 9:2 pa, unatoč uspjehu zagrebaša, nije imao previše razloga za optimizam. Vodeći strijelci momčadi u prvenstvu bili su Paulović i Burazin sa po 4 boda, a Pilipović je s 86,89% obrana držao treće mjesto u poretku. Pogledamo li trenutno stanje u selekciji Teama Zagreb, vidjet ćemo da Paulović s 12 bodova dijeli prvo mjesto u internom poretku strijelaca, a da su se istaknuli i Burazin s 9 te Fernandez Genc s 5 bodova. Među braničima, prednjači Belina s 3 boda. Vratar Pilipović nema nijednu pobjedu u selekciji, ali je s 87,76% obrana najuspješniji među četvoricom vratara. Od šestorice juniora koji su ove sezone zaigrali u prvoj momčadi, samo je Paulović nastupio na više od pola utakmica. Za dvoboj protiv Mladosti, trener Sertić nije mogao računati na braniče Babića i Belinu te napadače Bublića, Hercigonju, Vuglača, Fernandeza Genca i Lopotara. "Medvjedi" su prve dvije navale zadržali u istom sastavu kao i u prethodnoj utakmici s mladostašima, a Babića je u prvom braničkom paru zamijenio Hrnjak.

Mladost je unatoć porazu od Zagreba zadržala uvjerljivu prednost na ljestvici. "Mamutima" su u tri preostale utakmice redovnog dijela prvenstva trebala još četiri boda da osiguraju prvo mjesto i izravni ulazak u finale doigravanja. Najučinkovitiji igrač Mladosti i cijele lige bio je Trstenjak s 12 bodova, slijedili su ga branič Luka Kramarić s 10 i Šutevski s 9 bodova. Vratar Rastovski je s 93,1% obrana bio najuspješniji u ligi. U Teamu Zagreb najistaknutiji mladostaši bili su Dobrić s 12 bodova te Hanžek sa 7, a među braničima Đerek s 3. Vratar Goršić imao je jednu pobjedu i 86,24% zaustavljenih udaraca. Od jedanaestorice juniora koji su ove sezone dobili priliku u prvoj momčadi, čak šestorica, Kramarić, Cerovečki, Trstenjak, Šutevski, Dobrić i Pleština su odigrali barem polovicu utakmica. U sastavu za ovu utakmicu nije bilo vratara Rastovskog, braniča Mandića te napadača Lovaka, Savanovića, Grgurića, Idžana, Ruklića i Tina Kuzmanovića. U odnosu na sastav koji je izgubio od Zagreba, vratio se Pleština, a nije bilo Ruklića ni Lovaka.

Prvu akciju na utakmici izveli su mladostaši. Dobrić je u drugoj minuti poveo protunapad kojeg završava udarcem s lijeve strane. Pilipović kratko odbija pločicu do koje dolazi Nikola Kramarić kojem nij epošlo za rukom iz neposredne blizine svladati čuvara mreže "modrih". Malo kasnije, Luka Kramarić tuče s plave linije no vratar Medveščaka je na mjestu. "Medvjedi" su prvu priliku stvorili u četvrtoj minuti kad se Paulović našao pred vratima, ali Goršić se nije dao iznenaditi. Mladostaši su na ovaj izazov odgovorili žestokom ofanzivom. U kratkom su razdoblju "žuti" otvorili pravu baražnu paljbu prema vratima Medveščaka no Pilipović je poput hobotnice branio sve što je letjelo prema njemu.

Kako je vrijeme odmicalo tako je učestalost napada Mladosti opadala. Tek na sredini trećine bilježimo dvije uzastopne prigode Trstenjaka. Prvi je put pucao slijeva, a u nastavku napada je opalio s desne strane no čuvar mreže "modrih" i dalje je bio na visini zadatka. U 12. minuti Hanžek udarcem sdesna pogađa prečku. Medveščak je discipliniranom igrom u obrani uspio otupiti oštricu napada "žutih". Nekoliko minuta se malo toga događalo na ledu jer su se "mamuti" usredotočili na pojedinačne pokušaje koji su se u pravilu odbijali o "modri" bedem.

Napori Mladosti urodili su plodom u 16. minuti. Hanžek se probio po desnom krilu te je udarcem iz zgloba pogodio stativu od koje se pločica odbila u mrežu. Radost mladostaša nije dugo trajala. Medveščak je za samo 15 sekundi izjednačio. Paulović je presjekao dodavanje "žutih" te se probio kroz sredinu uposlivši Burazina pred vratima. Napadač Medveščaka nije propustio prigodu te je bekhendom iz neposredne blizine svladao čuvara mreže Mladosti. "Mamuti" su u preostale četiri minute jurnuli prema protivničkim vratima ne bi li se vratili u vodstvo prije završetka trećine. Pilipović je pohvatao sve što mu je bilo nadohvat ruke, a trećinu je zaključio sjajnom obranom u 19. minuti kad je Pleština s desne strane ubacio pak pred gol za Hanžeka.

Mladost je i drugu trećinu otvorila napadačkom igrom. "Žuti" su u uvodnim minutama stvorili par prilika, a prekršaj Jünkera Đurića u 24. minuti ostavila je "mamute" s igračem više. Mladostašima je trebalo samo šest sekundi da brojčanu prednost pretvore u rezultatsku. Šutevski je osvojio buli i vratio pak na plavu liniju do Seitza koji tuče prema vratima. Do odbijenog paka prvi dolazi Šutevski i iz neposredne blizine ga ubacuje u mrežu. Medveščak je mogao opet brzo izjednačiti kad je minutu kasnije Rakar pucao iz blizine no Goršić je bio na mjestu.

Uslijedilo je razdoblje ravnopravne igre u kojem su se prigode smjenjivale na obje strane. Šutevski se u 26. minuti našao pred golom no iz ovog dvoboja Pilipović izlazi kao pobjednik. Minutu kasnije Paulović izvodi slalom kroz postavu "žutih" i svoj prodor završava odličnim udarcem kojeg Goršić krajnjim naporom brani. Trstenjak odgovara samostalnim prodorom u 28. minuti no ne uspijeva mu pronaći put do mreže. Mladostaši potom preuzimaju inicijativu i stvaraju niz prilika z apovećanje vodstva. Najbolju je prigodu imao Jakovac u 29. minuti no njegov udarac s lijevog krila završava kod Pilipovića. U jeku naleta "žutih", Medveščak postiže novi pogodak.

Paulović je prošao po lijevoj strani te ubacio pak u sredinu odakle Burazin preciznim udarcem pogađa mrežu. "Mamute" je uzdrmalo novo izjednačenje pa u idućeih nekoliko minuta nisu bili u stanju ništa poduzeti. "Modri" su na drugoj strani zadržali oprez u igri, ali su sve češće prelazili u napad i stvarali poteškoće obrani Mladosti. "Žuti" su došli k sebi tek u 36. minuti kad Seitz izvodi slalom kroz protivničku postavu no njegov udarac ne pronalazi put do mreže. U završnici trećine obje su momčadi obustavile napadačke akcije. Suparnici su odlučili uštedjeti energiju za odlučujuću treću trećinu.

Posljednja trećina započela je ravnopravnom borbom s akcijama koje su se naizmjence smjenjivale na obje strane. Prvu ozbiljniju prigodu imala je Mladost u 43. minuti kad je Hanžek s desne strane ubacio pak pred gol, a Pilipović je odličnom obranom zaustavio udarac Nikole Kramarića. Minutu kasnije odgovara Burazin udarcem iz sredine. "Medvjedi" su pritisnuli protivnika pa je u 46. minuti prekršaj napravio Jakovac. Mladost je aktivnom obranom u potpunosti onemogućila akcije "modrih". Jedinu prigodu imao je Dobrić u 49. minuti no njegov udarac sdesna postao je plijenom vratara Medveščaka.

"Mamuti" su nakon izjednačenja snaga na ledu preuzeli igru u svoje ruke. Pilipović je u više navrata morao intervenirati kako bi spasio svoju mrežu. Ofanzivu "žutih" na trenutak je u 53. minuti prekinuo Mihalić svojim prodorom kojeg završava udarcem iz blizine. Goršić je bio na mjestu. Mladostaši su odgovorili akcijom Trstenjaka koji puca iz neposredne blizine. Vratar "modrih" brani i taj i udarac Kozine iz blizine. Pritisak Mladosti nije jenjavao. Trstenjak se ponovo našao u prigodi u 54. minuti, a tri minute kasnije Nikola Kramarić puca iz sredine, ali bez uspjeha.

Dobrić je u 58. minuti svoj protunapad završio udarcem s desne strane. Nakon toga trener Sertić zove pola minute predaha. "Medvjedi" su posljednje trenutke treće trećine odigrali svježije i poletnije od Mladosti. Burazin je opasno tukao s desnog krila u 59. minuti, a Goršić je u zadnjim trenucima prije sirene još jednom morao braniti projektil Burazina iz sredine. Završetak trećine označio je podjelu po jednog boda svakom suparniku i najavu produžetka.

Na prvu priliku čekalo se do 62. minute kad je Rakar izveo slalom i pucao iz blizine no Goršić je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. Potom su igru u ruke preuzeli "mamuti". Stvorili su nekoliko prigoda od kojih je najizgledniju imao Šutevski u 63. minuti kad se probio pred gol, ali ne i pokraj Pilipovića. Paulović u idućem napadu izlazi sam pred gol i puca. Goršić brani i taj udarac i odbijanac Burazina. Do kraja produžetka obje su momčadi imale par prilike, a "mamutima" je ostao žal zbog prečke koju je Šutevski pogodio u posljednjoj minuti. Za odluku je trebalo pričekati raspucavanje.

Prvi izvođač za Medveščak bio je branič mlađih juniora Čavlović koji udarcem iz zgloba puca pokraj gola. Hanžek se zaletio po sredini i pucao u "betone". Rakar šalje pak preko gola, a Dobrić udarcem iz zgloba pogađa četvrtu prečku "mamuta" na utakmici. Burazin nije bio uspješan sa svojim bekhendom, a istim je udarcem Trstenjak poslao pak pokraj gola. U pripetavanju su prvi udarac izveli mladostaši. Šutevski pogađa stativu, a pobjedu Medveščaku donio je Paulović prizemnim udarcem.

Mladost je pretrpjela drugi uzastopni poraz protiv oslabljenog Medveščaka. "Mamuti" su imali inicijativu tijekom većeg dijela susreta, ali je nisu uspjeli pretočiti u pogotke. Istina, imali su i sportsku nesreću, ali prečke i stative su zapravo promašaji, bliski, ali još uvijek promašaji. "Medvjedi" su dali sve od sebe i uzeli su dva boda s kojima su zadržali priključak sa Zagrebom. Mladost je još uvijek daleko, ali svaka pobjeda se ju doigravanju broji.


Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information