Otpor slomljen tek u završnici

J Zag Med 181115Prvi krug juniorskog prvenstva Hrvatska zatvorila je utakmica između Zagreba i Medveščaka. Pomlađeni sastav "veprova" pružao je odličan otpor favoriziranom protivniku tijekom prvih dvadeset minuta. Unatoč premoći, "medvjedi" nisu mogli pronaći put do mreže pa se na veliki odmor pošlo netaknutih mreža. Medveščak je početkom druge trećine ipak došao do prednosti koju je u drugom dijelu trećine i povećao. Zagreb je neposredno pred odlazak na mali odmor smanjio zaostatak tako da se neizvjesnost protegla i u treću dionicu susreta. "Medvjedi" su u uvodnim minutama zadnje trećine povećali svoju prednost no pobjedu su osigurali tek u drugom dijelu trećine. U završnici susreta Medveščak je u kratkom roku postigao tri zgoditka za konačnih 7:1 u svoju korist.

Zagreb - Medveščak 1:7 (0:0, 1:2, 0:5)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 15.11.2018.
Gledatelja: 50
Suci: Prezelj, Saković i Premerl

Strijelci:

0:1 MED Dimitrijević 25'
0:2 MED Belina (Rakar) 35'
1:2 ZGB Bezuk (Supančić) 38'
1:3 MED Matišin 45'
1:4 MED Rakar (Burazin) 53'
1:5 MED Vujasinović (Joureau) 57'
1:6 MED Burazin 58'
1:7 MED Burazin 59'

Udarci na gol:
Zagreb 15
Medveščak 44

Isključenja:
Zagreb 6 min
Medveščak 6 min

Zagreb: Budek, Andrić - Modrušan N., Lukač, Bokšić, Supančić, Bezuk - Radonić, Alić, Kraščić, Matuško, Ljubičić - Modrušan M., Digula, Kovač. Trener: Blagus

Medveščak: Mikulić, Bujanić - Belina, Matišin, Burazin, Paulović, Rakar - Hrnjak, Podboj, Joureau, Belinić, Vujasinović - Čavlović, Čavić, Dimitrijević, Bebek, Groznik - Košević, Lopotar. Trener: Sertić

Trener Blagus imao je dosta posla u pripremi druge utakmice svoje momčadi u novom prvenstvu. Nakon teškog poraza od Mladosti trebalo je podići raspoloženje među igračima i pripremiti taktiku s kojom će se "veprovi" pokušati suprostaviti favoritu za osvajanje naslova prvaka, Medveščaku. Dodatnu poteškoću pravio mu je izostanak čak trojice napadača koji su nastupili u prošloj utakmici. Nedostajali su Čiček iz prve navale te Slovinac i Vukovojac-Dugan iz treće. Na mjesto Čičeka uklizao je Bokšić, a umjesto njega je u drugom napadu zaigrao mlađi junior Kraščić. Treći "napad" sastojao se samo od mlađeg juniora Kovača. Vratari i braniči bili su na broju, samo su Alić i Digula zamijenili mjesta između drugog i trećeg braničkog para.

Na drugoj strani, Medveščak je zaigrao u jačem sastavu u odnosu na prethodnu utakmicu. Napadačkim redovima pridružili su se juniorski reprezentativci Paulović i Burazin koji su s Rakarom zaigrali u prvoj navali. Drugi napad je napravljen ispočetka, dok je u trećem uz mlađe juniore Dimitrijevića i Bebeka zaigrao Groznik. Četvrti napad u kojem su protiv Mladosti zaigrala četvorica igrača, sada je bio sveden na dvojicu. Treneru Sertiću nedostajali su Pejaković, Pavetić, Čaić i Jünker Đurić. Branički parovi se nisu mijenjali kao ni prvi vratar. No na mjestu pričuvnog vratara umjesto Ivasovića se nalazio Bujanić.

"Medvjedi" su zaprijetili već u prvoj minuti kad se Rakar probio pred vrata i zamalo svladao Budeka. Zagrebaši su odmah zbili svoje redove nastojeći udaljiti "bijele" od svojih vrata. Vratar "veprova" je tijekom uvodnih minuta ipak skupio par obrana među kojima i onu nakon udarca Joureaua s desnog krila u petoj minuti. Pritisak Medveščaka doveo je i do prekršaja Digule u sedmoj minuti. Zagrebaši su se dobro branili ne dopuštajući više od jednog udarca prema svojim vratima. "Medvjedi" su nastojali nastaviti s napadima i nakon izjednačenja snaga na ledu no prekršaj Hrnjaka u 10. minuti premjestio je igru u trećinu "bijelih".

Međutim, prvu prigodu za pogodak imali su "medvjedi" kad je Paulović u 11. minuti izmaknuo pažnji svojih čuvara i pucao iz sredine. Budek je bio na mjestu no zagrebašima je poslije bilo teško uspostaviti igru pred vratima Medveščaka. Kazna za braniča "bijelih" istekla je, a da "veprovi" nisu stigli uputiti više od jednog udarca prema golu. Tek što su se snage na ledu izjednačile, na klupu za kažnjene sjeo je Belinić. Ponovo su "medvjedi" prvi zaprijetili, ovog puta udarcem Beline iz sredine. Zagrebaši su se ipak uspjeli prestrojiti pa su u par navrata zaprijetili Mikuliću koji je i dalje bio na visini zadatka. Prije povratka svog napadača na led, "medvjedi" su imali veliku priliku u 14. minuti kad se iza gola našao Burazin te uposlio Rakara pred vratima čiji je udarac iz prve Budek zaustavio sjajnom reakcijom.

U završnici trećine Medveščak preuzima igru u svoje ruke. Akcije se nižu u Zagrebovoj trećini pa je Budek imao pune ruke posla. Posebno se istaknuo u 18. minuti kad je obranio udarac Rakara iz neposredne blizine. Uskoro se pošlo na veliki odmor pri čemu su "veprovi" mogli biti daleko zadovoljniji. Momčad s devetoricom mlađih juniora je unatoč dvadeset minuta u podređenom položaju sačuvala mrežu netaknutom protiv sastava u kojem osim juniorskih reprezentativaca igraju i seniorski igrači. Medveščak je tijekom prvih dvadeset minuta ostao dužan svojim navijačima pa je bilo za očekivati da će "bijeli" u nastavku podići svoju igru na višu razinu.

Medveščak je u drugu trećinu ušao u skladu s očekivanjima. Prilike pred vratima "plavih" redale su se jedna za drugom. Joureau je u 23. minuti zaprijetio udarcem iskosa s lijeve strane, a Hrnjak je udarcem s plave linije pogodio prečku. Zagrebaši su samo jednom zaposlili Mikulića prije nego što su "medvjedi" u 25. minuti zatresli mrežu. Dimitrijević je s lijevog krila prešao u sredinu i potom udarcem iz zgloba kroz gužvu pred vratima svladao vratara "plavih". Minutu kasnije pred vratima Zagreba našao se Košević no Budek je bio na mjestu. Potom je uslijedilo svojevrsno zatišje tijekom kojeg jedva da je i bilo prilika za zgoditke.

U 32. minuti Dimitrijević je od iza gola pronašao Bebeka koji udarcem iz prve tjera Budeka na fantastičnu obranu. "Medvjedi" su nastavili s pritiskom koji minutu kasnije dovodi do isključenja Bezuka. Zagrebova vrata su se našla pod opsadom tijekom koje su svako malo sijevali udarci "bijelih". Burazin je opasno zaprijetio u 34. minuti udarcem iz neposredne blizine. Kad se već činilo da će se "veprovi" obraniti Rakar je 11 sekundi prije istjeka kazne vratio s lijevog krila pak na plavu liniju odakle ga Belina udarcem iz zgloba zakucava u mrežu. Medveščak je osjetio priliku za slomiti otpor protivnika pa je Dimitrijević već u idućoj minuti odličnim udarcem iz okreta zamalo svladao Budeka.

Naleti "bijelih" nisu jenjavali. U 37. minuti je Joureau izveo slalom kroz postavu "plavih", probio se pred gol i bekhendom iz neposredne blizine prebacio vrata. Premda se činilo da gol Zagreba "visi u zraku", idući pogodak postigli su zagrebaši. Supančić je u 38. minuti opalio sdesna, Mikulić odbio pak na drugu stranu do Bezuka koji preciznim udarcem postiže pogodak za Zagreb. Bio je to prvi pak kojeg je Mikulić izvadio iz mreže u 98 minuta igre u novom prvenstvu. Medveščak je smjesta namjeravao odgovoriti na ovaj izazov protivnika. "Bijeli" su u završnici trećine stvorili nekoliko prigoda od kojih je najizgledniju imao Rakar kad je u 38. minuti opalio iz sredine no Budek se nije dao iznenaditi.

Medveščak je nakon dvije trećine stekao prednost no ona ni izdaleka nije bila onakva kakvu se očekivalo prije početka utakmice. Zagrebaši su unatoč svemu još uvijek bili "u igri" pa je bilo zanimljivo iščekivati dalji razvoj događaja. "Medvjedi" su izrazito napadačkom igrom na početku zadnje trećine jasno dali do znanja da im ne odgovara trenutni omjer. Rakar je već u 41. minuti opalio s plave linije, nakon čega je uslijedila prava kanonada prema vratima "plavih". Budek je branio jedan udarac za drugim, a onda ga je u 45. minuti
nakon prodora kroz sredinu preciznim udarcem iznenadio Matišin.

"Veprovi" su mogli uzvratiti već u idućoj minuti kad je Bezuk presjekao jedno dodavanje protivnika i krenuo sam prema golu no Mikulić je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. Prekršaj Rakara u 47. minuti dao je zagrebašima novu priliku za hvatanje priključka. Međutim, Medveščakova četvorka je prigrabila pak i držala ga tijekom većeg dijela kazne. Budek je u par navrata morao intervenirati pa se moglo reći da se Zagreb obranio s igračem više. Tridesetak sekundi po izjednačenju snaga na ledu, na klupu za kažnjene sjeda Ljubičić. "Veprovi" su se tijekom iduće dvije minute našli pod pravom opsadom. "Bijeli" su zasuli protivnička vrata nizom udaraca no Budek je nizao obranu za obranom održavajući izglede svoje momčadi u povratak u utakmicu.

Medveščak je zadržao inicijativu i nakon izjednačenja snaga na ledu pa su se akcije u Zagrebovoj trećini nizale jedna za drugom. Ofanzivu "bijelih" na trenutak je u 53. minuti prekinuo Bokšić pobjegavši svojim čuvarima. Napadač Zagreba izašao je pred gol no Mikulić je odličnom obranom sačuvao svoja vrata. U idućem napadu, "medvjedi" su otklonili svaku dvojbu oko ishoda. Rakar se probio kroz postavu "plavih", izašao pred gol, obišao vratara i pogurnuo pak u mrežu. Igra se poslije ovog pogotka nastavila po inerciji. Medveščak je zadržao inicijativu, a "veprovi" su, oslobođeni brige o rezultatu, zaigrali otvorenije.

Četiri minute prije završetka susreta, Joureau se našao iza gola odakle je uposlio Vujasinovića koji udarcem iz prve postiže pogodak. "Medvjedi" su u ovim trenucima radili što su htjeli na ledu. Burazin je minutu i pol kasnije prošao po desnoj strani i "bendijem" zakucao pak u Zagrebovu mrežu. Nakon samo pola minute, Burazin izvodi slalom kroz postavu "plavih", dolazi pred gol, obilazi vratara i bekhendom šalje pak u nebranjeni dio mreže. U posljednje dvije minute vidjeli smo po jednu prigodu obje momčadi, a onda je sirena označila završetak ove utakmice koja je unatoč izvjesnom ishodu bila uzbudljiva tijekom svog većeg dijela.

Medveščak je nakon prvog kruga prvenstva zasjeo na čelo ljestvice s dvije pobjede. Premda "medvjedi" nisu bili toliko učinkoviti protiv Zagreba kao mladostaši, u izravnom okršaju s braniteljima naslova pokazali su da su trenutno bolja momčad. Prva utakmica drugog kruga pokazat će mogu li se "mamuti" nositi s Medveščakom u najjačem sastavu, a preostale dvije koliko je Zagrebova mlada momčad napredovala u prve dvije utakmice. "Veprovi" su prošle sezone u uzrastu mlađih juniora priredili veliko iznenađenje i zasigurno nešto slično planiraju i za ovu sezonu u uzrastu juniora.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information