Spektakl na Velesajmu

PHJ Zgb Med 221102Juniori Medveščaka su u uzbudljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici svladali vršnjake iz Zagreba s 4:3. Prvih dvadeset minuta proteklo je u ravnopravnoj borbi u kojoj se na zgoditke čekalo sve do završnice trećine. Poveli su zagrebaši no "medvedi" su minutu kasnije izjednačili s igračem manje. Na prvi odmor se ipak pošlo s minimalnim vodstvom "veprova". Zagreb je u nastavku susreta zagospodario ledenom plohom i nizao jednu priliku za drugom, no nije im uspjelo ugurati pak u mrežu. Medveščak je brojne protivničke propuštene prilike "kaznio" izjednačujućim pogotkom u posljednjim trenucima prije drugog odmora. Posljednju trećinu je obilježila ravnopravna igra u kojoj su "medvedi" sredinom trećine prešli u vodstvo. Zagreb je u drugom dijelu trećine krenuo na sve ili ništa što mu se isplatilo tek 16 sekundi prije kraja kad su "veprovi" igrali bez vratara. Odluka o pobjedniku pala je sredinom produžetka nakon čega su u taboru Medveščaka mogli proslaviti svoj uspjeh.

Medveščak mladi - Zagreb 4:3 (1:2, 1:0, 1:1, 1:0) PP

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 2.11.2022.
Gledatelja: 50
Suci: Belić, Grozaj i Knez

Strijelci:

0:1 ZGB Klobučar (Stipković) 17'
1:1 MED Filipović 18' SH1
1:2 ZGB Slovinac L. (Alić, Svjetličić Fi.) 20'
2:2 MED Završki (Dimitrijević) 40' PP1
3:2 MED Dimitrijević (Kašparek) 49'
3:3 ZGB Zovko B. 60'
4:3 MED Kašparek 63'

Udarci na gol:
Medveščak 19
Zagreb 35

Isključenja:
Medveščak 8 min
Zagreb 8 min

Medveščak mladi: Makovac - Filipović, Bestić, Dimitrijević, Kašparek, Završki - Baždar, Jandrić, Rimaj, Kurjaković, Drugović - Saletović, Pintur, Žigmund, Hrvoj, Sirk. Trener: Sertić

Zagreb: Zaninović - Svjetličić Fr., Alić, Zovko H., Zovko B., Svjetličić Fi. - Radonić, Slovinac L., Klobučar, Stipković, Šimac - Digula, Zlatar, Bokšić L., Vukovojac Dugan, Slovinac J. - Debelić, Ferenčina, Bokšić I., Bašić, Mihalić. Trener: Bregant

"Medvedi" su u prvom krugu prvenstva upisali dvije tijesne pobjede protiv Mladosti sa 6:5 i Siska s 10:8 koje su pokazale snagu momčadi u napadu i razotkrile slabosti u obrani koje je jedino Zagreb bio u mogućnosti iskoristiti za pobjedu od 7:3. Trener Medveščaka je za novi okršaj s "veprovima" postavio pune tri petorke. Nedostajali su branič Piršer te napadači Kolombo, Janković i Soldić. Dimitrijević i Završki su sa po 8 bodova predvodili klupski poredak strijelaca, a slijedio ih je Kašparek sa 4 boda. Vratar Makovac je skupio 78,0% obrana. Zagreb je odigrao utakmicu više u odnosu na "medvede". "Veprovi" su u prvom krugu pregazili Sisak i Mladost, a bili su uvjerljivi i protiv Medveščaka. Međutim, zagrebaši su na gostovanju u Sisku slavili s tijesnih 5:3 premda su igrali u gotovo najjačem sastavu. Trener Bregant je za okršaj s "medvedima" imao pune četiri postave, jer je s utakmice izostao samo napadač Ljubičić. Najučinkovitiji u redovima Zagreba je Filip Svjetličić s 11 bodova, ispred Hrvoja Zovka i braniča Alića sa po 10 bodova. Vratar Zaninović je zaustavio 87,8% udaraca prema svojim vratima.

Medveščak je na ovu utakmicu isklizao u novim dresovima s velikom glavom medvjeda i natpisom "Bears". Na žalost, brojevi su premali i iste boje kao i dres, što ih čini teško čitljivima na udaljenosti i preko ekrana. Alić je već u prvoj minuti opasno zaprijetio snažnim udarcem s plave linije no Makovac se istaknuo još boljom obranom. Zagreb je tijekom početnog ispitivanja snaga bio nešto aktivniji no izuzev spomenutog pokušaja iz prve minute nekih većih prigoda nije bilo. Vratar Medveščaka je tek u osmoj minuti ponovo morao braniti svoja vrata od Alićevog projektila, ovog puta s lijeve strane. "Medvedi" su uzvratili minutu kasnije dalekometnim pokušajem Filipovića kojeg Zaninović odlično brani. Nakon "praznih" prvih deset minuta utakmice, drugi dio trećine je isprva sličio na prvi. Igralo se u jakom tempu, a ni jedni niti drugi nisu bili osobito uspješni u stvaranju prigoda. Ravnotežu snaga narušilo je tek isključenje Frana Svjetličića u 15. minuti. "Medvedi" su pritisnuli zagrebaše i tijekom sljedeće dvije minute u nekoliko navrata zaprijetili protivničkim vratima. Zaninović se prvo istaknuo u 15. minuti obranivši opasan udarac Završkog iz blizine, ali je minutu kasnije zamalo primio pogodak nakon pokušaja Filipovića s plave linije.

"Veprovi" su se uspješno obranili s igračem manje, a netom po izjednačenju snaga na ledu prelaze u vodstvo. Stipković je poveo protunapad i s desne strane ubacio pak pred vrata odakle ga Klobučar posprema u mrežu. Lošim vijestima po "modre" tu nije bio kraj. Kurjaković je minutu kasnije ispucao pak preko ograde u svojoj trećini pa je sada Zagreb imao igrača više. Međutim, "medvedi" su za samo 25 sekundi zatresli mrežu s igračem manje. Filipović je presjekao dodavanje "bijelih" i odjurio prema vratima nakon čega udarcem iz blizine pogađa mrežu. Zagrebašima nije bilo dovoljno što su primili pogodak, nego su u 19. minuti pogriješili pri letećoj izmjeni pa su ostali i bez brojčane prednosti. "Veprovi" su se ipak bolje snašli u igri četvorice protiv četvorice pa su se minutu kasnije vratili u vodstvo. Filip Svjetličić je s plave linije uposlio Bruna Zovka koji udarcem slijeva postiže pogodak. Medveščak je u posljednjih tridesetak sekundi trećine imao igrača više, ali je samo Jandrić stigao zaprijetiti udarcem s plave linije. Zagreb je nakon dvadeset minuta ravnopravne borbe pošao na odmor s minimalnom prednošću i za toliko je mogao biti zadovoljniji no ishod utakmice je bio daleko od riješenog.

Uvodne minute druge trećine protekle su u ravnopravnoj borbi s prigodama na obje strane. "Medvedi" su mogli povesti već u 21. minuti kad se pred vratima našao Dimitrijević no zagrebaši su imali izglednije prigode. Stipković je minutu kasnije uputio oštar udarac iz sredine no Makovac je bio spreman. Međutim, vratar "modrih" je u 23. minuti imao dosta poteškoća s pokušajem Zlatara s plave linije. "Veprovi" preuzimaju igru u svoje ruke pa se prigode pred vratima Medveščaka nižu jedna za drugom. Gađali su "bijeli" i iz daljine i sa strane no nijednim udarcem nisu uspjeli probiti raspoloženog Makovca. "Medvedi" su se nastojali suprostaviti aktivnom igrom, ali sve se svelo na jurnjavu po ledu bez ijednog udarca prema vratima. "Modri" su se sredinom trećine na trenutak oslobodili pritiska pa je i Zaninović morao u par navrata braniti svoja vrata. Zagreb je nastavio s naletima i u drugom dijelu trećine. "Bijeli" su gađali odasvuda, nastojeći svaki napad završiti udarcem. Dobar dio pokušaja je završavao u bloku ili pored vrata no još uvijek je i vratar Medveščaka imao dovoljno posla. Najbliži pogotku je bio Lovro Slovinac koji je u 33. minuti udarcem iz sredine pogodio stativu. Makovac se minutu kasnije istaknuo zaustavivši projektil Alića s desne strane.

Obrana Medveščaka se sve teže nosila s naletima "veprova". Alić je u 36. minuti ponovo tukao iz daljine, a vratar "modrih" je sjajno reagirao i tada i malo kasnije kod udarca Bruna Zovka s lijevog krila. Ofenziva Zagreba naposljetku je dovela i do prekršaja Jandrića u 37. minuti. Zagreb je bez poteškoća uspostavio igru u napadačkoj trećini pa su udarci ubrzo počeli sijevati sa svih strana. Makovac je upisao jednu obranu prije nego što je Hrvoje Zovko u 38. minuti udarcem iskosa s desne strane pogodio stativu u trenutku kad vratar "modrih" nije bio u položaju zaustaviti udarac. Prije nego što su se snage izjednačile, Završki je pobjegao u protunapad koji nije uspio iskoristiti, ali je ipak iznudio isključenje Alića. "Medvedi" su imali malo više od minute do kraja trećine za iskoristiti brojčanu prednost. Zaninović je obranio prvi pokušaj Dimitrijevića s desnog krila, a isti je igrač malo kasnije udarcem iz blizine promašio vrata. Pak se odbio od ograde iza gola do Završkog koji udarcem iskosa s lijeve strane pogađa mrežu. Završetak trećine je zatekao tabor "veprova" u nevjerici. "Bijeli" su uživali potpunu nadmoć tijekom drugih dvadeset minuta, ali su umjesto stjecanja sigurne prednosti za posljednju trećinu, ostali i bez minimalne prednosti koju su imali na kraju prve trećine.

Posljednja trećina je započela obostrano otvorenom igrom. Zagrebaši su prvi napali, ali su "medvedi" već u 42. minuti uzvratili udarcem Rimaja iz sredine koji pogađa stativu. Završki je u nastavku akcije udarcem sdesna natjerao Zaninovića na veliku obranu. Prekršaj Baždara ubrzo dovodi "veprove" u prigodu za povratak u vodstvo. "Bijeli" se nisu dobro snašli s brojčanom prednošću pa su dvije minute prošle bez ijedne izgledne prilike za pogodak. Igra u punim postavama je potrajala svega nekoliko sekundi prije nego što je na klupu za kažnjene morao sjesti Stipković. Prvu prigodu u sljedeće dvije minute imali su zagrebaši kad je Alić dugim dodavanjem "izbacio" Filipa Svjetličića samog pred vrata no Makovac je sjajnom obranom izašao kao pobjednik iz ovog dvoboja. "Medvedi" su u par navrata pokušali ubaciti pak u mrežu iz neposredne blizine no Zaninović je oba puta bio uspješniji. Izjednačenje snaga na ledu donijelo je napadačku igru s obje strane. Rimaj je u 48. minuti opasno zaprijetio udarcem iz sredine, a u idućem napadu Alić uzvraća projektilom s lijevog krila.

Zaninović se još jednom istaknuo obranivši minutu kasnije "bombu" Završkog iz sredine na što zagrebaši odgovaraju protunapadom trojice na jednog u kojem Alić s lijeve strane upošljava Bruna Zovka koji udarcem iz sredine pogađa stativu. Ovaj nesvakidašnji niz prigoda završio je pogotkom Medveščaka. Kašparek se našao iza gola odakle je uposlio Dimitrijevića koji udarcem sdesna dovodi "modre" u vodstvo. Zagreb je samo 12 sekundi kasnije dobio priliku za uzvrat, jer je na klupu za kažnjene sjeo Kašparek. "Bijeli" su žestoko pritisnuli protivničku obranu tijekom iduće dvije minute. Premda je većina udaraca završila u bloku, Makovac je u dva navrata morao braniti svoja vrata, a posebno se istaknuo u 52. minuti u kojoj je sjajnom reakcijom zaustavio projektil Lovra Slovinca s plave linije. Zagrebaši su pokušali zadržati napadački zamah nakon izjednačenja snaga na ledu no Medveščak je ubrzo preuzeo inicijativu. "Medvedi" su u više navrata prijetili no pogađali su u blok sve do 53. minute u kojoj je Zaninović obranio pokušaj Završkog iz blizine.

Digula je minutu kasnije zamalo iznenadio Makovca udarcem s centra, a trener Zagreba je poslije odličnog udarca Alića s desnog krila, u 55. minuti pozvao pola minute predaha. "Veprovi" su u završnici trećine tražili izjednačujući pogodak kojim bi zadržali izglede za pobjedu. Isprva ni jedni niti drugi nisu bili posebno opasni po protivnička vrata što je išlo na ruku "medvedima". "Bijeli" su ozbiljnije zaprijetili tek u 58. minuti kad je prvo Lovro Slovinac gađao s lijeve strane, a potom s istog mjesta opasno zaprijetio Hrvoje Zovko. "Modri" su malo kasnije mogli riješiti utakmicu kad je Kurjaković gađao iz blizine no Zaninović je bio na mjestu. Medveščakova klupa je potom zatražila pola minute predaha. Zagreb je u zadnjim trenucima trećine krenuo na sve ili ništa. Nekoliko udaraca je završilo u bloku, a onda je Zaninović ustupio mjesto šestom igraču. Vrijeme je neumitno isticalo, a kad je do kraja trećine preostalo samo 16 sekundi, Lovro Slovinac je udarcem iskosa s lijeve strane zatresao mrežu. Medveščak je bio na vratima raja, ali su ga zagrebaši ipak gurnuli u čistilište produžetka. Uzevši u obzir prikazano, nekako je bilo pravedno da i jedni i drugi nešto izvuku iz ovog susreta.

Obje strane su u produžetku tražile pobjedonosni pogodak radije nego riskirale u raspucavanju. Prvih šezdeset sekundi je proteklo u vrebanju protivničke greške, a onda je Kašparek u 62. minuti zaprijetio udarcem iz blizine. Zaninović je sjajnom obranom održao Zagreb u utakmici pa se drama nastavila. Hrvoje Zovko je na drugoj strani izašao sam pred gol i zamalo svladao Makovca. Malo kasnije u prilici se našao i Lovro Slovinac, a Završki je na drugoj strani udarcem s plave linije zamalo iznenadio vratara "bijelih". Medveščak je u 63. minuti pritisnuo protivnika pa je prvo Filipović gađao iz sredine, a u nastavku napada Kašparek udarcem slijeva donosi "medvedima" toliko željenu pobjedu. Bila je ovo sjajna utakmica koju su i jedni i drugi mogli dobiti. Suparnici se nisu štedjeli, ali su ostali u granicama fair playa što je za svaku pohvalu. Kako stvari stoje, ove ćemo momčadi gledati i u finalu doigravanja koje bi se moglo protegnuti na svih pet utakmica.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information