PH kadeti

Uzvratili s kamatom

mladost kadeti slave medMladost je svladala Medveščaka u drugoj utakmici polufinala doigravanja za kadete čime je izborila treću, odlučujuću utakmicu dvoboja. Mladostaši su se nametnuli već u prvom dijelu prve trećine u kojem su s dva zgoditka stekli prednost za nastavak susreta. Druga dionica utakmice donijela je ravnopravnu borbu u kojoj se na pogotke čekalo do sredine trećine. Suparnici su tada naizmjence postigli četiri pogotka tako da su "mamuti" i nakon raspucanog razdoblja zadržali dva gola prednosti. Mladost je protivnički otpor slomila sredinom posljednje trećine kad je u jednoj minuti dvaput zatresla mrežu "medvjeda". Protivnici su potom "premotavali" utakmicu sve do posljednje minute kad mladostaši postavljaju konačnih 8:2 u svoju korist.

Mladost - Medveščak 8:2 (2:0, 3:2, 3:0)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 2.5.2018.
Gledatelja: 67
Suci: Grozaj i Saković

Strijelci:

1:0 MLA Oremuš (Buconjić) 8'
2:0 MLA Idžan (Šimunković) 10'
3:0 MLA Goršić (Idžan, Bauer) 30'
3:1 MED Polonijo 31'
4:1 MLA Mandušić (Šimunković, Bodiroga) 31'
4:2 MED Završki (Bestić, Filipović) 33'
5:2 MLA Mandušić (Bodiroga) 40'
6:2 MLA Mandušić 52'
7:2 MLA Idžan (Goršić, Bauer) 52'
8:2 MLA Goršić (Buljeta) 60'

Udarci na gol:
Mladost 34
Medveščak 21

Isključenja:
Mladost 0 min
Medveščak 0 min

Mladost: Janjatović-Lončar, Ždralović - Looser, Polović, Oremuš, Buconjić, Barna - Buljeta, Kireta, Bodiroga, Mandušić, Šimunković - Goršić, Idžan, Bauer. Trener: Janjatović

Medveščak: Čavić, Makovac - Filipović, Valečić, Kurjaković, Soldić, Završki - Bestić, Vukadin, Čeak, Polonijo, Jandrić - Žigmund, Kuljak, Drugović, Kašparek, Sirk. Trener: Žibret

Mladost se poslije poraza u prvom polufinalnom susretu našla pred zidom. "Mamuti" su morali pobijediti u uzvratu, ako su željeli izbjeći završetak sezone. Budući da je druga momčad također nastupala u doigravanju, trener Janjatović nije imao odakle osvježiti momčad. Sve što mu je preostalo bilo je presložiti postojeće igrače. Međutim, ni tu nije imao previše izbora pa su na kraju mjesta zamijenili Šimunković i Bauer. Mladost je isklizala s tri navale pri čemu su mlađi kadeti, Idžan i Goršić ostali zajedno. Za bilo kakvu nadu u prolaz, bilo je neophodno da prorade napadači među kojima je najučinkovitiji u prvenstvu bio Šimunković.

Unutar deset dana od prve utakmice, ponajbolji kadeti Medveščaka podijelili su gorčinu poraza mlađejuniorskog sastava u polufinalu protiv Zagreba. Filipović, Završki, Vukadin, Čeak i Polonijo su umjesto željenog nastupa u finalu prvenstva mlađih juniora dobili zadaću povesti kadetsku momčad do finala. Za razliku od kolege iz Mladosti, trener Žibret je promijenio braničke parove pa je Valečić zaigrao uz Filipovića, a Vukadin s Bestićem. Promijenile su se i navale pa je umjesto Polonija u prvom napadu zaigrao mlađi kadet Kurjaković, dok je u drugom napadu Čeak dobio Polonija iz prvog i braniča mlađekadetskog sastava Jandrića. Povratak Sirka u momčad doveo je do premještaja Drugovića i Kašpareka u treću navalu. Zašto su "medvjedi" promijenili pobjednički sastav, ostalo je nejasno.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvu je strelicu u trećoj minuti odapeo Šimunković iz sredine. Malo kasnije s istog mjesta gađa i Mandušić. Ofanzivu Mladosti nastavio je mlađi kadet Idžan udarcem iskosa s lijeve strane. Dvije minute kasnije Barna je s istog mjesta zamalo iznenadio vratara "bijelih". Medveščak je prvi puta zaprijetio suparničkim vratima tek u sedmoj minuti kad je Jandrić tukao s lijeve strane. U idućem napadu "mamuti" su došli u vodstvo. Buconjić je poveo protunapad kroz sredinu nakon čega je dao pak nadesno za Oremuša koji preciznim udarcem pogađa mrežu.

Prvi pogodak na utakmici potaknuo je obje momčadi na otvorenu igru. Mandušić je minutu kasnije još jednom tukao iz sredine, a u idućem napadu na isti način uzvraća Polonijo. U oba slučaja su vratari bili na svom mjestu. U desetoj minuti Mladost je povećala svoju prednost. Šimunković se našao iza gola odakle je pronašao Idžana pred vratima koji bekhendom postiže zgoditak. Isti igrač je već u idućem napadu pokušao udarcem iskosa s desne strane povećati prednost "crnih". Uslijedilo je zatišje od nekoliko minuta prije nego što je Filipović s plave linije pokušao iznenaditi Janjatovića-Lončara.

Bodiroga je uzvratio u 14. minuti udarcem iz sredine kojeg Čavić brani. Dvije minute kasnije Oremuš puca s lijevog krila. Završnica trećine protekla je bez uzbuđenja. Ni jedni niti drugi nisu imali nadahnuća za nove akcije pa je ostalo za zabilježiti samo pokušaj Idžana koji je tegleći suparnika na leđima pokušavao udarcem iz blizine svladati Čavića. Mladost je tijekom prvih dvadeset minuta bila bolja momčad što je i okrunila s dva zgoditka. Budući da su u prvoj utakmici bili izuzetno neučinkoviti, "mamutima" su ova dva zgoditka puno značila. Medveščak je na drugoj strani morao podići razinu svoje igre ako je htio dvokorakom osigurati finale.

Uvodne minute obilježila je uspavanka u kojoj se ništa nije događalo. Ni jedni niti drugi nisu ništa poduzimali kako bi utjecali na rezultat. Nije bilo ni udaraca niti prilika, ničega. Tek u 24. minuti Idžan izvodi slalom kroz protivničku postavu i puca bezuspješno iz blizine. U nastavku napada Bauer prijeti iz blizine, a minutu kasnije "mamute" je uzbunio dalekometni projektil Polonija. Iza toga nastupilo je potpuno zatišje u igri, kao da se ni jednima niti drugima nije igralo. Bauer je u 29. minuti zaprijetio udarcem s plave linije, a minutu kasnije Mladost odlazi na tri gola prednosti.

Trojica mladostaša odjurila su u protunapad, a Goršić je odigrao dupli pas s Idžanom prije nego što je iz neposredne blizine svladao Čavića. Trener Žibret pozvao je pola minute predaha. Minutu kasnije, Medveščakje smanjio zaostatak. Polonijo se probio kroz postavu "crnih" i pucao iz neposredne blizine. Janjatović-Lončar odbija pak, ali samo do Polonija koji iz drugog pokušaja postiže pogodak. "Medvjedi" su pokušali još jednom zatresti mrežu kad je Filipović uposlio Soldića koji ne uspijeva pogoditi mrežu.

Prošlo je jedva tridesetak sekundi prije nego što se pak ponovo našao u mreži. Ovog puta pločicu je iz svog gola vadio Čavić. Bodiroga je iz sredine dao pak nalijevo za Šimunkovića koji iskosa s lijeve strane ubacuje pak pred vrata odakle Mandušić ubacuje pak u mrežu. Medveščak se nije predavao. Soldić je u 32. minuti tukao iz sredine, a minutu kasnije Janjatović-Lončar odlično brani pokušaj Završkog s lijevog krila. Malo kasnije, "medvjedi" popravljaju omjer. Filipović je tukao s plave linije, vratar "crnih" odbija pak do Završkog koji iz neposredne blizine postiže pogodak.

"Medvjedi" su poslije ovog pogotka pokrenuli novu ofanzivu ne bi li uhvatili priključak prije kraja trećine. Kašparek je u 34. minuti gađao s desnog krila, a u nastavku napada s istog mjesta pokušava i Polonijo. Janjatović-Lončar je u oba slučaja bio siguran. Mladostaši su pokušali prebaciti igru na protivničku polovicu no u 36. minuti Polonijo bježi u protunapad kojeg završava udarcem slijeva no vratar "crnih" je ponovo na mjestu. Mladost uzvraća u idućem napadu preko Goršića koji tuče iz sredine, a na odbijeni pak nailazi Idžan kojem je uspijeva pogoditi mrežu udarcem slijeva.

Medveščak odgovara preko Završkog koji bježi u protunapad u 37. minuti no njegov udarac s plave linije nije pronašao put do mreže. U istoj minuti svoj dalekometni udarac iskušao je i Filipović. Nakon neuspjelog napada mladostaša u 39. minuti u protunapad juri Soldić no Janjatović-Lončar brani njegov udarac sdesna. Kad se činilo da će se na drugi odmor poći s dva razlike za "mamute", Bodiroga je u zadnjim sekundama trećine obišao protivnička vrata i dao pak za Mandušića pred golom koji udarcem iz prve pogađa mrežu.

Mladost je u posljednju trećinu ušla s tri gola prednosti čime je praktički osigurala "majstoricu" za ulazak u finale. "Medvjedima" bi jedina prilika za povratak u utakmicu bio kakav brzi pogodak u prvim minutama zadnje trećine. Vukadin je u 42. minuti udarcem iz sredine pokušao iznenaditi protivničkog vratara. Minutu kasnije Šimunković uzvraća udarcem iskosa s lijeve strane nakon čega Polonijo kreće u protunapad kojeg završava udarcem slijeva. Nakon raspucanog uvoda, uslijedilo je zatišje tijekom kojeg su mladostaši uspješno "ugušili" igru pa se nekoliko minuta nije događalo ništa vrijedno spomena.

Igru bez igre nakratko je u 47. minuti prekinuo Filipović kad je pokušao svladati Janjatovića-Lončara udarcem sdesna. Mladostaši su potom ponovo počeli učinkovito trošiti vrijeme tako da se na nova uzbuđenja čekalo sve do 51. minute u kojoj Šimunković tuče iz sredine. Minutu kasnije, Mladost otklanja svaku dvojbu oko ishoda. Mandušić je oduzeo pak "bijelima" i iz neposredne ga blizine ubacio u mrežu. Ni minutu kasnije, Goršić prolazi po desnom krilu i ubacuje pak pred vrata odakle Idžan postiže pogodak. U tom trenutku Čavić prepušta svoje mjesto Makovcu tako da i on osjeti polufinale doigravanja.

Mandušić je u 54. minuti prošao kroz postavu Medveščaka i iskušao novog vratara "bijelih" udarcem iskosa s lijeve strane. Dvije minute kasnije u prilici se našao Drugović no vratar Mladosti brani njegov udarac iz blizine. Kireta je u 57. minuti gađao slijeva, a minutu kasnije Makovac odlično brani pokušaj Šimunkovića iskosa s lijeve strane. U predzadnjoj minuti Buljeta je uposlila Goršića koji je udarcem iz sredine iznenadio čuvara mreže "bijelih".

Mladost je, kad je bilo najpotrebnije, pružila svoju najbolju igru u sezoni i uvjerljivo svladala Medveščaka. "Mamuti" su od početka držali utakmicu pod kontrolom tako da se ni u jednom trenutku nije činilo da bi je mogli izgubiti. Ovim uspjehom mladostaši su vratili samopouzdanje pred odlučujuću utakmicu. "Medvjedi" su s druge strane, propustili prvu priliku za ulazak u finale no još uvijek su u igri. Medveščak će za prolazak u finale morati učvrstiti obranu, a tek onda misliti na napad.

 

Foto: www.facebook.com/khlmladost

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information