PH - mlađi juniori

Novi potop mladostaša

Prvenstvo mlađih juniora je stiglo na dvije trećine planiranih utakmica. Vodeći Zagreb je u osmom kolu ugostio Mladost koja je na dnu ljestvice bez ijednog boda. "Veprovi" su bez poteškoća pregazili nedoraslog protivnika koji se samo na trenutke mogao nositi s braniteljem naslova prvaka. Zagrebaši su za manje od četiri minute igre čak triputa zatresli mrežu i jasno dali do znanja kakav je omjer snaga. "Mamuti" su potom zbili svoje redove pa su usredotočenom obranom spriječili potop već u prvoj trećini koja je završila s četiri gola razlike u korist Zagreba. Mladostaši su početkom druge trećine smanjili zaostatak, ali su "veprovi" ubrzo odgovorili istom mjerom. Ostatak trećine je protekao u obostrano otvorenoj igri u kojoj su zagrebaši imali više prigoda no mreže se više nisu tresle. Zagreb je otpor protivnika do kraja slomio u posljednjoj trećini. "Veprovi" su nemilice punili protivničku mrežu pa su do sredine trećeg dijela utakmice postigli četiri pogotka, a do kraja dvoboja još tri za konačnih 12:1 u svoju korist.

Opširnije...

Prvi poraz Zagreba

Mlađi juniori nisu iskoristili preostali termin u 2022. da zatvore drugi krug natjecanja utakmicom između Medveščaka i Mladosti no prvenstvo se ipak nastavilo utakmicom trećeg kruga između Medveščaka i Zagreba. "Medvedi" su se brzo oporavili od teškog poraza u prethodnom okršaju sa zagrebašima i nanijeli im prvi poraz u ovoj sezoni. "Veprovi" su rano poveli, ali je Medveščak ubrzo izjednačio. Premda je Zagreb imao nešto više od igre, "medvedi" su u drugom dijelu trećine preokrenuli omjer. Medveščak početkom druge trećine odlazi na dva gola razlike no zagrebaši su ubrzo smanjili zaostatak. "Veprovi" su potom otvorili igru kako bi što prije izjednačili no u drugom dijelu trećine primaju dva pogotka u razmaku od četrdesetak sekundi. Medveščak je u zadnju trećinu ušao sa, kako se činilo, sigurna tri gola prednosti, no "veprovi" su u prvom dijelu trećine dvaput zaredom zatresli mrežu. Neizvjesnost nije dugo potrajala, jer su "medvedi" par minuta kasnije uzvratili istom mjerom. Posljednjih desetak minuta su zagrebaši pokušavali popraviti omjer no Medveščak je zadržao stečenu prednost slaveći uvjerljivu pobjedu od 7:4.

Opširnije...

Zagreb uvjerljivo do pobjede

Zagreb i Medveščak su otvorili drugi krug prvenstva Hrvatske za mlađe juniore. Za razliku od prvog okršaja "veprova" i "medveda" u kojem je odluka pala tek u raspucavanju, zagrebaši su pitanje pobjednika riješili već u drugoj trećini. Zagreb je rano došao u vodstvo nakon čega preuzima inicijativu. Međutim, "medvedi" su sredinom prve trećine izjednačili. "Veprovi" su vratili prednost već u idućem napadu, a razliku su povećali samo dvije sekunde prije odlaska na odmor. Medveščak se u prvom dijelu druge trećine bolje nosio sa suparnikom, a sredinom trećine smanjuje zaostatak na minimum. Zagreb je potom ubrzao igru i za manje od pet minuta postigao četiri pogotka. Budući da ishod dvoboja više nije bio u pitanju, suparnici su u posljednjoj trećini zaigrali opuštenije, bez previše napora u obrani. Unatoč velikom broju prigoda, strijelci nisu bili raspoloženi kao u prve dvije trećine. "Medvedi" su prvo smanjili zaostatak, na što je Zagreb uzvratio s dva zgoditka do sredine posljednje trećine čime je postavio konačnih 9:3.

Opširnije...

Presudio igrač više

Utakmicom između Mladosti i Medveščaka prvenstvo mlađih juniora je ušlo u drugu polovicu natjecanja. "Mamuti" su pokušali osvojiti prve bodove, dok su "medvedi" tražili bodove koji bih ih sasvim približili vodećem Zagrebu. Mladostaši su postigli prvi pogodak na utakmici, ali je Medveščak za manje od dvije minute poravnao. Suparnici su potom nastavili s ravnopravnom igrom u kojoj se do kraja trećine mreže više nisu tresle. "Medvedi" su početkom druge trećine preokrenuli omjer, a nekoliko minuta kasnije povećali razliku. Mladost se nije obeshrabrila, nego je napadačkom igrom pokušavala smanjiti zaostatak. Unatoč većem broju prigoda na obje strane, pogodaka nije bilo sve do završetka drugog dijela susreta. Medveščak je pogotkom s igračem više na početku zadnje trećine napravio odlučujući iskorak prema pobjedi. Imali su "mamuti" prigoda za popravak omjera, ali nijednu nisu iskoristili. "Medvedi" su u drugom dijelu trećine još jednom iskoristili brojčanu prednost za konačnih 5:1.

Opširnije...

Nezaustavljivi "veprovi"

Mlađi juniori Zagreba nemaju milosti prema svojim konkurentima. "Veprovi" su nakon uvjerljive pobjede nad Medveščakom od 9:3, u sljedećem susretu pregazili Mladost s čak 12:3. Zagrebaši su prvi pogodak postigli za samo 47 sekundi i više se nisu osvrtali. Pak se po drugi put našao u mreži Mladosti prije pete minute, a do sredine prve trećine Zagreb je stvorio tri gola razlike. Prvaci nisu posustali s naletima, ali su mladostaši nekako zbili svoje redove i izdržali do kraja trećine bez novog pogotka protivnika. "Veprovi" su i u drugom dijelu susreta rano zatresli mrežu zadržavši potpunu nadmoć na ledu. Zagreb je sredinom druge trećine s dvojicom igrača više postigao peti pogodak, ali su "mamuti" malo kasnije također pronašli put do mreže. Mladost je ostatak trećine provela u obrani no kad je opet ostala s dvojicom igrača manje, pak se po šesti put zakoprcao u mreži. Zagrebaši su početkom zadnje trećine do kraja razbili protivnika tako da su za manje od tri minute postigli tri pogotka. U preostalom vremenu se nije vodilo previše pažnje o obranama pa su i jedni drugi pogađali mreže sve dok se nisu zaustavili na vaterpolskom ishodu.

Opširnije...

Prvaci lako do bodova

Zagreb je uvjerljivom pobjedom protiv Mladosti zaključio prvi od ukupno četiri predviđena kruga prvenstva mlađih juniora. "Veprovi" su poveli već u drugoj minuti, nakon čega su zagospodarili ledenom plohom. Mladostaši su se branili na sve moguće načine pa su do sredine prve trećine ostali u minimalnom zaostatku za prvacima. Međutim, kad se zagrebašima jednom "otvorilo", nisu se zaustavili do petog pogotka prije nego što je sirena označila završetak trećine. Mladost je početkom druge trećine pronašla put do mreže poslije čega je ostala u podređenom položaju kao i tijekom prvih dvadeset minuta. "Mamuti" su discipliniranom obranom odbili sve napade protivnika pa su tako drugu trećinu riješili u svoju korist. Zagrebov se stroj ponovo pokrenuo u trećem dijelu utakmice. "Veprovi" su u prvom dijelu trećine triput zatresli mrežu, a istim tempom su nastavili i u posljednjih deset minuta dvoboja. Mladostašima je između brojnih protivničkih pogodaka pošlo za rukom ubaciti još jedan pak u mrežu za konačnih 11:2 u korist Zagreba.

Opširnije...

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information