Međunarodni hokej

The Champions...

CHL2017Četvrto izdanje hokejaške lige prvaka (CHL) započinje 24. kolovoza prvim kolom natjecanja po skupinama. Ukupno 32 momčadi iz 13 europskih zemalja rasporedile su se u osam skupina po četiri sastava. Nakon dvokružnog nadmetanja u kojem će svaki klub odigrati šest utakmica dva najbolje uvrštena sastava ulaze u osminu finala. CHL je iznikao iz predsezonskih natjecanja Nordic Trophy i European Trophy koji su okupljali prvo švedske i finske klubove, a potom i momčadi iz drugih europskih jačih liga. IIHF je 2008. već bio pokrenuo ligu prvaka u kojoj su tada sudjelovali i ruski klubovi. Senzacionalna pobjeda Züricha u finalu nad Magnitogorskom "ohladila" je ruske pokrovitelje koji su očekivali nastavak ruske dominacije iz dotadašnjeg Europskog kupa prvaka. KHL nije pokazao zanimanje za uključenje u CHL budući da ga je doživio kao branu daljem širenju lige na Zapad. Izostankom ruskih velikana primat su preuzeli Šveđani. Prvi pobjednik CHL-a u 2015 bila je Luleå, nakon čega su slijedila dva uzastopna slavlja Frölunde.

Opširnije...

U međuvremenu, u Njemačkoj...

DEL logoSuperdinamičan i nabijen akcijom, DEL je zanimljiv i zato što se ovamo nakon dužih ili kraćih epizoda u Zagrebu uputilo dosta igrača. Mene svake sezone iznova ponese i ta super atmosfera na uvijek krcatim tribinama, a sviđa mi se i ona prava „švapska“ financijska stabilnost, gdje je nerijetko dio rostera riješen višegodišnjim ugovorima. U pregled zbivanja krećemo od prvaka koji se uz DEL mora koncentrirati i na Ligu prvaka.

Opširnije...

Osam godina kasnije

turnirU10U Zagrebu je u organizaciji KHL Mladost i Zagrebačkog saveza hokeja na ledu organiziran 11. međunarodni turnir škola hokeja koji se posljednjih godina održava pod nazivom Otvorenog prvenstva Zagreba. Na klizalištu na Velesajmu 21. i 22. veljače okupilo se tristo malih hokejaša iz pet zemalja okupljenih u 15 momčadi velike škole (hokejaši do 10 godina starosti) i 9 sastava male škole (hokejaši do 8 godina starosti). U dva dana "klinci" su odigrali stotinjak utakmica na kojima su mogli usporediti svoje hokejaške vještine i pritom se dobro zabaviti.

Opširnije...

Na planincah...

Alps Hockey LeagueAlpska je liga nastala prošle sezone na temelju Inter-nacionalne lige koja je na vrhuncu svog postojanja u sezoni 2013/14 obuhvaćala austrijske i talijanske drugoligaše te slovenske amaterske momčadi, njih ukupno 15. Tri godine kasnije Slovence su zamijenili talijanski prvoligaši pa je liga dobila na kvaliteti, ali i izgubila svoj značaj za razvoj slovenskog hokeja. U premijernoj sezoni još jedne lige „u susjedstvu“ mogli smo svjedočiti itekako zanimljivim dvobojima, a zbog propasti Olimpije u EBEL-u, od ove sezone imati ćemo i vječito slovensko rivalstvo!

Opširnije...

Crven, bijeli, plavi pak

zeleni pak 2015Posljednje tri godine tradicionalni turnir mlađih kadeta kojeg organiziraju KHL Zagreb i Zagrebački savez hokeja na ledu predstavlja svojevrsnu smotru mladih hokejaša s prostora nekadašnje Jugoslavije. Uz tradicionalne goste iz Slovenije i Srbije, na ovogodišnjem turniru po prvu puta su se pojavili i mlađi kadeti iz Sarajeva, momčad "Vukova". Zagrebački su klubovi ove sezone igrali zajedničku ligu sa slovenskim momčadima pa smo iz poretka na ljestvici mogli stvoriti sliku relativnog odnosa snaga Slovenaca i Hrvata. Uzevši u obzir nastup dvaju beogradskih sastava, ovaj turnir mogao je poslužiti za prosudbu trenutnog stanja u srpskom hokeju. Male Sarajlije odigrale su u skladu s očekivanjima, a bilo bi zanimljivo da su na turnir pozvani i Siščani pa da se igralo po istom sustavu kao i prošle sezone.

Opširnije...

Krenula hokejaška liga prvaka

chlNakon pet godina stanke hokejaška liga prvaka je ponovo u pogonu. Četrdeset i četiri kluba iz dvanaest zemalja, dvadeset i prvog kolovoza krenulo je u borbu za naslov, a pobjednik Champions Hockey League, obnovljene hokejaške lige prvaka, biti će poznat po završetku finalne utakmice 03. veljače 2015. 

Opširnije...

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information