Započelo Prvenstvo Hrvatske u inline hokeju

ph_1danNakon što su prošle godine u susjednoj Sloveniji četiri hrvatska kluba odigrala prvo prvenstvo Hrvatske u inline hokeju, ove godine uslijedio je nastavak te je započelo i drugo nacionalno prvenstvo.

Ovoga puta naši inline hokejaši ne moraju putovati u Sloveniju radi odigravanja utakmica prevenstva, obzirom da od ove godine i u Hrvatskoj postoji igralište za taj, u svijetu sve popularniji sport. Za igralište je zaslužan proslavljeni hrvatski reprezentativac u hokeju na ledu i inline hokeju Igor Jačmenjak koji je igralište sagradio privatnom inicijativom uz pomoć nekolicine entuzijasta, a isto se nalazi ispred trgovačkog centra Mandi.

ph_1dan_1U ovogodišnjem prvenstvu nastupiti će ukupno sedam seniorskih ekipa što je također znatan pomak u odnosu na prošlu godinu. Pored lanjskih sudionika IHK Čakovec, IHK Karlovac, IHK Kuna i IHK Novi Zagreb, ove godine prijavili su se i IHK Sisak, IHK Slavonski Brod te IHK Snoopy. U razdoblju od 24. svibnja, pa sve do početka listopada 2009. godine, odigrat će se 42 utakmice redovnog dijela te najviše 12 utakmica doigravanja.

Prema kalendaru odigravanja sve utakmice redovnog dijela igrat će se nedjeljom dok će se završnica odigravati i subotama i nedjeljama. U skladu s tim rasporedom, protekli vikend odigrane su i prve utakmice. Već u prvim nastupima aktualni prvak Kuna visokim je pobjedama opravdao ulogu favorita. Osim ekipe Siska, koja je otkazala svoj dolazak i IHK Novi Zagreb, momčadi koja je bila „slobodna“ ove nedjelje, svi su klubovi već prvog dana upisali svoje prve bodove.

Već slijedeće nedjelje, 31. svibnja, na igralištu ispred Mandija liga se nastavlja, a utakmice počinju u 10 sati. (foto Posa)


Rezultati prvog dana:

IHK Karlovac - IHK Kuna 2:11 (0:4, 1:2, 0:3, 1:2)
IHK Sisak - IHK Slavonski Brod 0:5 (bez borbe)
IHK Kuna - IHK Snoopy 22:4 (1:2, 9:0, 5:1, 7:1)
IHK Slavonski Brod - IHK Karlovac 2:9 (0:1, 1:2, 1:3, 0:3)
IHK Čakovec - IHK Sisak 5:0 (bez borbe)
IHK Snoopy - IHK Čakovec 9-3 (2:0, 3:1, 2:0, 2:2)

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information