Ajde da održim tradiciju izvještavanja kad budem prozvan, kratko od mene jer mi je Metalurg kao navijaču Avangarda možda i najomraženiji klub pa ga ne pratim tako detaljno. Vrlo su jednostavna momčad za predstavljanje, početkom sezone bili su momčad bez prave obrane, sada to izgleda dosta bolje te su u zadnje dvije utakmice primili samo jedan gol. To ide usporedno sa sve boljom igrom vratara Košečkina koji će se, ako ovako nastavi, vratiti među legitimne kandidate za Soči. U napadu je sve jasno, postoji samo jedna linija: Mozjakin-Kovar-Zaripov. Ofenzivno su najjača linija lige, praktički su nezaustavljivi. Isto vrijedi i za PP koji je ubitačan sa Mozjakinom i Leeom na plavoj liniji. Trener Keenan dosta kombinira sve ostale linije ne bi li neko pratio ovu prvu, ali sve se dosad pokazalo neuspješnim. Od svih njih najviše bi istaknuo Jevgenija Timkina koji je vrlo prodoran i nerijetko zna izvozati kompletnu obranu.
Metalurg je vrlo brza momčad i na tom planu im je jako teško parirati, zato će biti važno igrati agresivnu obranu. U napadu igrati svoju igru i po mogućnosti ne dopustiti Košečkinu da dobije na samopouzdanju i zaključa vrata jer je za to itekako sposoban. Na kompletno zaustavljanje linije MKZ može se zaboravit, ne uspijeva to ni boljim obranama od Medveščakove. Ali moguće je naravno, nisu ni oni vanzemaljci iako statistika to ne govori. Nisam gledao utakmicu protiv Salavata pa ne znam u kakvoj je Medveščak formi i kako igraju međutim prema svemu pročitanom više sam nego uvjeren da su sposobni ponoviti isto i u Magnitogorsku iako je Metalurg po meni trenutni opasniji protivnik od Salavata.