Taman sam htio otvoriti temu kad vidjeh da je već otvorena. O Amuru mogu puno reći jer su mi iz Avangarda i Medveščaka najdraži klub lige, a shodno tome i klub kojeg ponajviše pratim. Situacija im trenutno nije dobra, ne toliko u samoj momčadi koliko općenito u klubu. Pojavile su se glasine kako će morati otpustiti petoricu ponajboljih i najplaćenijih igrača zbog financijskih problema. Naime, glavni sponzor im je lokalna vlast (Habarovski kraj) koji je nedavno pretrpio strašne poplave pa je cijela regija u velikim problemima. Zasad je sve neslužbeno, ali gdje ima dima ima i vatre. Osim toga se spominje i da bi u klub trebao kao veliki i izdašni sponzor ući i naftna kompanija Transneft koja ima i udio u KHL-u. Uglavnom, vrlo turbulentno razdoblje u klubu, a sigurno je da će se sve te glasine odraziti i na situaciju u momčadi iako se trenutno nalaze tisuće kilometara od doma.
Prije svega jedna stvar mora bit jasna, Amur je trenutno idealan protivnik za Medveščak da prekine niz poraza. Vrlo skromni u igračkoj kvaliteti, bez velike širine u napadu, izrazito domaćinska momčad, mali led...Jučer su izgubili u Minsku od Dinama na penale, bio je to dvoboj začelja između dvije vrlo loše momčadi. Ipak, po meni su bili bolji protivnik te su morali pobijediti, poebno zbog nekoliko stopostotnih prilka pred kraj susreta. Već sam rekao da su domaćinska momčad, ali ove sezone to nekako i nije primjetno jer su i na nekim gostovanjima odigrali dobro. Tako su npr. kod SKA odveli utakmicu u produžetke nakon što su gubili 0-3.
Što se same igre tiče vrlo su psihički labilna momčad tj. slome se ako im protivnik rano zabije. Puno su bodova prosuli jer bi im protivnik već na početku zabio par uzastopnih golova poslije čega se više nisu uspijevali vratiti u utakmicu. S druge strane, ako dobro krenu mogu odigrati na vrlo visokoj razini, osobito ako uz to i vratari budu raspoloženi. Rade puno bespotrebnih isključenja i nisu osobito kvalitetni s igračem manje, to bi itekako trebalo odgovarat Medveščaku.
Što se sastava tiče imaju dva vrlo sposobna vratara koji su sposobni zaključati gol. Vjerujem da će u Zagrebu startati Murigin, inače ponikao u klubu. Branio je i u Minsku - solidno. Jarvinen mi se ove sezone čini nešto slabiji od njega, osobito je loš bio nedavno protiv Avangarda. Obrana im i nije toliko loša, ali su vrlo nedisciplinirani, već sam rekao. U napadu su potpuno ovisni o samo nekoliko ljudi - Petružalek, Muršak, Šiškanov, Korotkov, Tarasov, Junkov. Od voih ostalih se stvarno ne sjećam kad je netko zabio i to im je veliki problem. Ako se zaustave prva i druga linija to bi trebalo biti to, ovi ostali teško će zabit. Problem je što je Petružalek strašan igrač, izrazito sposoban napadač koji je lani bio jedan od glavnih u Dinamu na putu do naslova. U zadnje vrijeme se probudio i Šiškanov, čini se da je u velikoj formi.
Sve u svemu, očekujem laganu pobjedu Medveščaka, puno su bolja momčad. Bilo bi dobro da od početka povedu jer će se poslije toga Amur vjerojatno raspast. U obrani ne dati prostora liniji s Muršakom i Petružalekom (treći se najčešće mijenja). Jedini problem mogao ako se Murigin razbrani, ali to je malo vjerojatno; em što nije baš tolika klasa, em što Medveščak ove sezone nije pokazao da mu je to neki veliki problem, tj. nijednu utakmicu nisu izgubili zahvaljujući protivničkom vrataru.