Sinoč sam nakon povratka iz ledene još jednom odgledao snimku, i moram još nešto napisati. Namjerno post pišem nakon prospavane noći, nadam se mrvicu hladniji, jer ono kaj je moglo izači s moje tipkovnice jučer, nije (čak) ni za ovaj forum. Radi se naravno o HRT-u. Dakle, program toliko nesuvisao, neosmišljen i neprofesionalan kao što je jučerašnji prenos već dugo, dugo nisam gledao. Razumijem ja da je južina, da sportska redakcija nije hokejaški potkovana, i da je griješiti ljudski, ali ono sinoč... majko mila.
Tlak mi je digao već uvodni razgovor fokusiran na utakmicu s Dinamom u Moskvi (sa očitom nakanom da se progura neka teza kako nas zločesti Rusi okradaju), a onda je krenulo sa zla na gore, i tako sve do samog kraja prenosa. Hrpe netočnih informacija, krivi titlovi sa imenima sugovornika i nesuvisla pitanja na koja siroti sugovornici ne znaju kaj bi odgovorili (Kosta mi je bil najbolji, činilo mi se da bu se u jednom trenu samo okrenul, rekel ovom "koji si ti idiot", i otišel). Vrhunac neprofesionalnosti je bio simultani prijevod. Naprosto je nemoguće pobrojati sve gafove koje je "prevoditeljica" izbacila iz sebe. Zaboga miloga, kako je moguće da takav prijevod obavlja osoba koja evidentno nikada ranije nije bila niti na jednoj utakmici hokeja (a upitno je da li je ikada prisustvola bilo kakvoj sportskoj priredbi). U sav taj kaos se i dinamički duo (Mićo-Ljubić) potpuno uklopio. Osobno, pomalo simpatiziram njihove pokušaje duhovitosti, ali ono jučer je bilo doista jadno. A komentar poništenog gola je bila kap koja je potpuno prelila čašu. Sramotno je da ljudi koji su imali kakvu takvu igračku karijeru ne znaju (ili ne žele) prepoznati ovako čistu situaciju. Kvalitetu slike ne želim uopće komentirati (u stvari, kada je hokej u pitanju, HRT nas je na to navikao).
Sve u svemu, prijenos ove utakmice je nešto NAJLOŠIJE što sam gledao na HRTu IKADA. Sportska redakcija je dugi niz godina bila perjanica ove televizijske kuće, (i po meni je još uvijek kvalitetnija od mnogih drugih dijelova), ali ovaj je prijenos jedna totalna katstrofa. Trebalo bi ga pokazivati budućim naraštajima televizijskih djelatnika kao primjer svega onoga što ne valja.